כאשר עידית ויוהן הגיעו אליי לטיפול, היה ברור לי שהם עומדים בפני אתגר לא פשוט. כמי שעוסקת בטיפול הוליסטי, אני מודעת היטב לקשר העמוק בין הגוף, הנפש והיחסים הזוגיים במיוחד במצבים של שינויים גדולים כמו רילוקיישן. סיפורה של עידית הוא דוגמה חיה לכך שהמעבר למדינה זרה יכול להשפיע לא רק על המרחב הפיזי, אלא גם על המרחב הנפשי והזוגי.
עידית, אישה צעירה ומצליחה מישראל, הכירה את יוהן, גבר דני מקסים, במהלך חופשה בתל אביב. אהבתם פרחה, וכשקיבל יוהן הצעת עבודה מפתה בקופנהגן, הוא הציע לה לעבור איתו. עידית הייתה מלאת תשוקה לקשר שלהם והחליטה לעזוב את הקריירה שלה ואת כל מה שהכירה בישראל כדי להתחיל חיים חדשים לצדו של יוהן. אך המעבר הזה, כפי שלמדנו במהלך הטיפול, הציב בפניה אתגרים שלא ציפתה להם.
כשהם נחתו בקופנהגן, עידית חשה התרגשות מעורבת עם חשש. השפה הדנית, שהיא לא דיברה כלל, הפכה לאתגר יומיומי. היא ניסתה להשתלב בשוק העבודה המקומי, אך נתקלה במחסומים של שפה ותרבות. הבדידות שהרגישה הלכה וגברה, והיא מצאה את עצמה מבלה שעות רבות לבד.
ככל שהבדידות התחזקה, כך השפיעה יותר על הגוף שלה.
הטיפול
בפגישתנו הראשונה, עידית תיארה תחושות של כאבי גוף, עייפות מתמדת, וקשיי שינה. היה ברור לי שהלחץ הנפשי והבדידות שהיא חווה באים לידי ביטוי בגופה, ומעמיקים את המתח בזוגיות שלה ושל יוהן. היא הרגישה שהיא הולכת ומתרחקת מהאהבה שהייתה להם, ושהקשר ביניהם מתחיל להיסדק.
"אני מרגישה אבודה כאן. הכל כל כך שונה ממה שהכרתי," שיתפה עידית בטיפול זוגי. "אני מתגעגעת למשפחה, לחברים, לכל מה שהכרתי." יוהן, מצידו, רצה לתמוך בבחירתו אך התקשה להבין את עומק הקשיים שהיא חוותה. "אני מנסה להיות תומך, אבל אני מרגיש קצת חסר אונים," הודה.
כמטפלת גוף נפש הוליסטית, ידעתי שעלינו להתמודד לא רק עם הקשיים הזוגיים אלא גם עם ההשפעות הפיזיות והנפשיות של הרילוקיישן על עידית. הסברתי להם שהגוף והנפש הם מערכת אחת שלמה, וכאשר הנפש לחוצה, גם הגוף מגיב בהתאם.
אני זוכרת את הרגע שבו חקרנו את הקשיים של עידית. היא הביעה חשש לשתף את יוהן בכאב שלה, ואמרה לי שהיא מרגישה כאילו היא לבד, גם כשיש לה את יוהן לצידה. זה היה רגע מכונן, שבו יוהן הבין עד כמה חשוב לו לשמוע את עידית ולתמוך בה.
עבדנו יחד על התמיכה רגשית ושיפרנו את התקשורת ביניהם. דיברנו על החשיבות של שפה לא רק במובן הפיזי אלא גם בשפה של רגשות. איך ניתן לתרגם תחושות לחוויות משותפות. הצעתי להם לקבוע זמן קבוע שבו ילמדו יחד את השפה הדנית, כדי שעידית תרגיש יותר שייכת.
במהלך המפגשים, שמתי לב איך הם מתחילים לתקשר בצורה פתוחה יותר. ראיתי את השינוי בעיניהם ואיך הקשר מתהדק ביניהם . בסופו של דבר, אני שמחה לומר שהמפגש שלנו לא רק עזר להם להבין את עצמם, אלא גם חיזק את האהבה ביניהם.
סיכום
כמטפלת הוליסטית, אני יודעת שהריפוי הוא תהליך, ולעיתים הוא מצריך עבודה קשה, פתיחות, פגיעות ורגישות. אני מאמינה שהמפגשים עם עידית ויוהן הם דוגמה מצוינת לאיך אפשר להתגבר על אתגרים, למצוא חיבור ולבנות מערכת יחסים בריאה, גם בעידן הגלובליזציה שבו אנו חיים.
コメント